jump to navigation

Texel 2015 (pinksterreis)

Pinkstervakantie 2015 Texel.

100_7164

Eigenlijk begon het met de voorjaarsvakantie naar Texel. We hadden 14 dagen gekregen. De eerste dag zeilend naar Volendam. Goede wind, 4 bft. Gingen als een speer. Daarna van Volendam naar Den Oever waar we aan de meldsteiger bleven liggen. Van belang is nog wel te vermelden dat wij voor het eerst de spinaker hebben gehesen. Prachtig gewoon en we hebben volgens de GPS 14,4 km/u gevaren. Hierna werd het wat gevaarlijk omdat plotseling de wind aantrok. Dus snel naar binnen gehaald. De volgende dag als enige in de Lorenzsluis geschut. Hi was wel leuk. Ook de bruggen gingen voor ons draaien. Hierna een klein stukje gemoterd maar al snel de zeilen gehesen en al kruisend helemaal naar Oude Schild op Texel. Was mooi om te zien dat de grote HMS Rotterdam binnenkwam en de haven van Den Helder gestremd werd. We hebben een mooie box gekregen want we waren er weer bijtijds bij. Leuke haven met een leuke winkel en een leuk dorpje.

100_7176

We zijn zowat iedere dag uit eten geweest terwijl er geen Mac Donalds was. De tweede dag een fiets gehuurd. Pfff wel 35 Km gefietst maar hebben dan ook wel een groot deel van het eiland gezien.

100_7181

We zijn zelfs boven op de vuurtoren geweest. Ook ff lekker geluierd op het strand. Verderop hebben wij bij een strandtent, volgens mij paal 17, een bakkie gedaan. In de buurt waar Jochem Meijer zijn inspiratie opdoet voor de conferences wist Wil te vertellen. Ja zij is degene die bij ons wat cultuur opsnuift.

100_7173 100_7183

Ook nog een dagje lekker niks anders gedaan dan gewandeld en lui geweest.

IMG_1199 IMG_1184

Op dinsdag na Pinksteren weer vertrokken. Ook dit keer lekker gezeild. Den oever was een eitje en we haalden Medemblik. Er waren een heleboel wedstrijdboten op de plas. Ik zei tegen Wil dat die vermoedelijk aan het oefenen waren omdat door de weeks geen wedstrijden waren. We zaten toch nog even in een wedstrijdveld een zaten een duitser in de weg die niet blij was. Later bleek dat het grote internationale wedstrijden waren. Dus goed gezeild en de juiste in de weg gezeten.

Ook nog lekker gewandeld en in het zenuwcentrum van de NL wedstrijdzeilers gewandeld. Best leuk. In de stad wezen eten.

100_7198 100_7194

De volgende dag weer door en in een keer naar de Eemhof. Toen wij het Gooimeer opdraaiden hebben we de spinaker weer gehesen. Het was 3 bft maar wel constante wind. Ik was niet heel blij want ik had een reusachtige zandloper. Het kostte mij een uur om alles weer in orde te krijgen. Maar daarna ging het ook weer giantisch mooi. Zelfs onder de stichtse brug bleef hij gewoon staan. Maarja 50 m2 is ook niet niks.

100_7211.xnbak

Bij het Eemmeer waren zeilwedstrijden aan de gang. Men vond ook dat ik maar aan de kant moest omdat zij een belangrijke wedstrijd aan het varen waren. Op een gegeven moment was ik het zo zat omdat ongeveer 10 boten recht op ons afkwamen en zelfs 2m voor onze boeg overstag gingen dat ik de hoorn wel 6 seconden heb laten loeien. Hier schrok men wel van maar vonden dat ik dat niet moest doen omdat zij een wedstrijd hielden. Ik heb nog wat gezegd maar je snapt dat dit nog wel een staartje heeft.

Restte alleen nog het afmeren in de box. Joop was er niet.

Dus ik draaide keurig in en zette de handle zoals gewoonlijk in de achteruit. Toen ik moest afremmen gaf ik wat gas maar ik bleef teveel snelheid krijgen. Dus ik gaf nog veel meer gas nadat ik mij er van vergewist had dat het inderdaad in de achteruit stond. Toen ging de boot met een hoge snelheid tegen de steiger op en plotseling had het een helling van 45 graden omhoog. Gelukkig stond Wil op de steiger maar wel naast de boot. Volgens mij kwam de boot tot stilstand doordat de kiel tegen de steiger aan kwam. Later bleek dat de kabel van de keerkoppeling gebroken was. De gaskabel deed het wel maar de koppeling bleef in de voorruit staan terwijl de handle in de achteruitstand stond. Daar kon niemand iets aan doen.

Alleen een rottige eind van de vakantie.

100_7212

(Note) Achteraf bleek de gelcoat niet beschadigd te zijn. We hebben de boot uit het water gehaald en dat bleek dus niet het geval te zijn. Twee lagen anti fouling en het was weer klaar. Het uit het water halen kostte maar 50 €, dus Willem bedankt. Door VanGent watersport is de antifouling ter beschikking gesteld. Bedankt Jos.

Met vriendelijke groeten

Martin

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: