jump to navigation

Studio

Computers zijn altijd een hobby geweest. Ook het sleutelen aan de pc’s. Tegenwoordig ben ik meer een gebruiker. Dus ook qua muziek. Ik had teveel hobby”s dus deze is verplaatst zeg maar. Met het gitaarspelen bleek al snel dat opnemen van nummers ook leuk was. Verder zijn veel lessen voor gitaar technieken op het internet beschikbaar. Ik mistte de band cq het samenspelen dus nu speel ik dan met zgn backing tracks ofwel MP3 tjes zonder gitaar. Dus de pc is toch nodig.

Alle pc's aan elkaar geknoopt.

Behringer XENYX1622

Omdat je niet zomaar alles aan elkaar kan knopen moet er een mengpaneel tussen. Na veel sparen heeft de kerstman een Behringer XENYX1622 geschonken. Weer ging er een hele wereld en nu die van geluidstechnicus, open.

Omdat de mogelijkheden legio zijn komt er ook veel randapparatuur kijken. Gelukkig had ik nog een keyboard van Yamaha die nu ook dienst kon doen als keyboard voor Midi.

Je kan ook niet meer aankomen met een karaoke microfoon dus komt er een Rode NT1 in de verzameling.

Al met al begint het al op een echte studio te lijken. Op het internet veel gekeken waar ik op moet letten en dan de hele voedingshuishouding omgegooid in de studio om zo min mogelijk “brom” te krijgen.

John speelt ook in bands. Deze hebben ook al behoorlijk gebruik gemaakt van deze amateur studio. Nu zitten ze op een niveau dat ze opnemen in een echte studio. Toch kan ik zeggen als ze later beroemd zijn dat ze in onze garage studio zijn begonnen. Het leuke is dat ik van deze jongens veel geleerd heb. Zij hebben immers een echte opleiding gehad.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: